Daphne van de Bor – Zangles

Ik ben Daphne van de Bor, geboren op 4 juni 1997 in het dorpje Kootwijkerbroek. 

Als kind was ik veel buiten aan het spelen op de boerderij en vond ik het leuk om avontuur op te zoeken. Buiten het feit dat ik het leuk vond om op het podium te staan tijdens de kerstmusicals op school, was ik nog niet echt bezig met muziek of performen. Dit ontstond tijdens de muzieklessen op de middelbare school. Samen met nog twee vriendinnen ging ik voor de lol meerstemmig proberen te zingen en deden we een aantal uitvoeringen binnen de school. Rond m’n 16e leerde ik mezelf gitaar spelen en een jaar later bezocht ik mijn eerste concert ooit. Tijdens dat concert besefte ik wat ik de rest van mijn leven wilde doen: zalen vullen met mijn eigen muziek.

Ik werd aangenomen voor een tussenjaar zang op de HQ-kunstschool en verhuisde hiervoor naar Rhenen. In dit jaar heb ik me voorbereid op het Conservatorium. Ik leerde alles over muziektheorie, werkte aan m’n zangtechniek, schreef m’n eerste liedjes en leerde beter gitaar en piano spelen. Daarnaast deed ik een paar solo-optredens binnen showcases van de school. 

Toen ik 18 werd, werd ik aangenomen op het Conservatorium van Haarlem voor de richting pop/sessie zang. Ik richtte mijn eigen bandje op genaamd ‘Lake Michigan’ en ging veel spelen. Met Lake Michigan, maar ook met verschillende andere projecten speelde ik o.a. in het Patronaat, op lokale radiostations, bij koffietijd, stond ik in verschillende voorprogramma’s, speelde ik op festivals, in cafés, huiskamers etc. Naast alles wat school mij te bieden had, heb ik veel ervaring opgedaan in de beroepspraktijk. Op dit moment ligt mijn focus op het uitbrengen van een debuut EP met Lake Michigan die rond November 2019 uitkomt. Rondom deze release zal er o.a. een tour komen. 

Hiernaast speel ik op dit moment covergigs in verschillende duo/trio formaties, zing ik backings bij bandjes en geef ik les. 

Begin 2019 heb ik samen met een vriendin van mij een koor opgericht genaamd ‘Popkoor Flow’ voor vrouwen tussen de 18 en 35 jaar. Naast het begeleiden van het koor geef ik privézanglessen aan huis en val ik zo nu en dan in op muziekscholen. Muziek betekent voor mij plezier, passie, inleving, uitleving, samenspel en creativiteit en ik kan niet wachten om dit met jullie te delen!

De Zang Docenten

 

Daphne van de Bor

Jip de Graaf

Ruth Geerse

Menno van Veen