Marjo KreilemanMarjo Kreileman werd geboren op 7 april 1992 in het overijsselse dorpje Nijverdal. Hier ontstond haar liefde voor muziek.

Als verlegen meisje kwam ze er rond haar 14e voor het eerst achter dat ze best aardig kon zingen. Ze sloot zich aan bij een musicalgroep en hier ontdekte ze haar talent in zingen echt. Hier leerde ze een hoop over stemgebruik en performance en rond deze tijd leerde ze zichzelf ook gitaar spelen.

Op haar 18e was haar eerste solo optreden voor een grote theaterzaal vol publiek in Hengelo en dat smaakte naar meer.

Op haar 20e verhuisde ze naar Soesterberg voor een tussenjaar zang op de HQ kunstschool. Hier leerde ze zichzelf nog beter kennen en vooral haar talent en liefde voor muziek. Ze schreef zich in voor open podia en ging zoveel mogelijk gitaar spelen.
Februari 2012 schreef ze haar eerste eigen nummer met de titel ‘I’m Not Broken’. Ze kwam in contact met Tim van Dorst die aan het Artez conservatorium had gestudeerd en hij wilde graag haar nummer opnemen in zijn studio. Ze arrangeerde het nummer samen met Tim en nam daarna het nummer in zijn studio op waarna ze hier een videoclip bij maakte samen met Dilani Butink die sinds mei 2012 online staat op Youtube. Er kwamen hierna optredens op o.a. Opwekking, de eo-jongerendag, SlamFM! en in verschillende theaters in Nederland.

Marjo Kreileman - liveIn mei 2013 deed Marjo auditie bij het conservatorium in Haarlem, met succes want hier werd ze aangenomen voor de richting Pop/sessie zang. Ook maakte ze in oktober 2013 een 2e videoclip samen met Dilani Butink en Deborah Wattilete bij wederom een eigen nummer genaamd ‘This Is Not The End’ waardoor ze veel media aandacht kreeg van lokale kranten en radio. Ze trad op bij verschillende lokale radiostations en de video werd goed bekeken.
In september 2014 trad ze voor het eerst op met haar eigen band bij ‘De Vrienden van Nijverdal LIVE’. Vlak daarna kwam haar 3e videoclip bij haar eigen nummer ‘The Year of Summer’ online waardoor ze wederom veel media aandacht kreeg en werden de video en het nummer erg goed ontvangen.

Hierna startte ze volop met haar haar eigen band ‘April Rose’ en treed ze zoveel mogelijk op. Zo stonden ze o.a. in de finale van Gitaarlem met een eigen nummer ‘Not Alone’ wat speciaal voor Serious Request van 3FM is geschreven, in het voorprogramma van Stef Classens (winnaar De beste singer songwriter van Nederland 2014), In het Paard van Troje grote zaal, in het Patronaat Cafe en in het Patronaat in de kleine zaal, op het MeerJazz festival in Hoofddorp, op het IMM Network’s Music Film Festival, bij Josephines in Hoofddorp, op het ‘Zomer op het plein’ festival in Alkmaar, in het voorprogramma van van Velzen, in het voorprogramma van Berget Lewis, op een heleboel podia voor 3FM Serious Request het glazen huis en in de finale van het Rabotheater Open Podium in Hengelo.

 

Nu is ze met haar band druk bezig met hun debuut EP die rond Maart 2016 uitkomt en geeft ze daarnaast ook sinds een jaar les op diverse plaatsen in Noord-Holland en nu dus ook vast bij Meer-Music in Hoofddorp!

www.aprilrosemusic.nl

Marjo Kreileman in Concert