Hedwig van LeuvenHedwig van Leuven, geboren op 18 april 1989, groeide op in het Brabantse Veldhoven waar zij al op vroege leeftijd haar interesse voor muziek ontwikkelde. Ze zong in verscheidene koren en op plaatselijke feesten en partijen. Ze volgde jaren pianoles bij Hans Bakker op de Veldhovense Muziekschool, waar ze uiteindelijk haar D-diploma behaalde. In groep 8 deed ze mee aan haar eerste productie: De Veldhovense Revue o.l.v. Jurrian van Dongen en Bart Stultiens.

Toen ze 12 jaar was, won ze de landelijke eerste prijs bij VARA’s kindersongfestival van Kinderen voor Kinderen, met het nummer Smoorverliefd. Kennelijk was de liefde een inspiratiebron, want drie jaar later schreef ze haar eigen nummer Verliefd en haalde daarmee de nationale finale van het allereerste Eurovisie Junior Songfestival in 2004. Ze werkte hierbij nauw samen met Paul Jacobsen (Bløf) en Jeroen Rietbergen die het nummer voor haar arrangeerden.

Ze speelde tijdens haar middelbare schoolperiode in de producties Candide en Klatergoud van Theaterplan in Eindhoven, deed mee aan schooltoneelvoorstellingen en muziekavonden en nam in haar laatste jaar de leiding over de schoolband. Haar laatste jaar VWO combineerde ze met de vooropleiding Muziektheater in Tilburg, waar ze na een jaar ook voor de voltijd opleiding werd aangenomen.

Hier speelde ze in verschillende schoolproducties waaronder City of AngelsDracula das musical en a Little Night Music. In 2011 studeerde ze met een 8 af met een eigen bewerking van de film Eternal Sunshine of the Spotless Mind. De bewerking was een succes want hij werd geselecteerd als een van de kanshebbers voor de Fontys Entreeprijs 2011 en de voorstelling stond geprogrammeerd op Festival Boulevard in ’s Hertogenbosch. Hierna verhuisde ze naar Amsterdam om haar liefde voor muziek en theater verder tentoon te spreiden.