Hans Beijnes – Gitaarles

Ik ben Hans Beijnes, gitaardocent.  Al jaren ben ik actief als gitarist, songwriter, tekstschrijver, zanger, studiotechnicus en leraar en ik speel in verschillende bands. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in het geven van les. Ik geef les in akoestisch en elektrisch gitaar (plectrum en fingerstyle), bandcoaching en zang of een combinatie daarvan.

Muziek is leuk, en muziek maken al helemaal. Het ontraadselen van de mystiek van klank maken met je instrument of stem, is iets dat ik zelf ervaar als een heerlijke vorm van ontspanning. Ik wil mijn leerlingen ook heel graag dat gevoel meegeven. Een goede techniek, leren luisteren naar muziek, maar vooral ook de enorme blijdschap die het leren bespelen van een instrument of zingen met zich meebrengt. Ik word er altijd heel blij van wanneer een leerling het begint te snappen en doen. Tijdens een les bepalen we samen welke doelen jij wilt behalen. Dit doen we tijdens de proefles. Vervolgens gaan we aan de slag met dat wat jij wil leren. Ik als leraar zorg er natuurlijk voor dat hierbij aandacht wordt besteed aan: ritme, klank, techniek en houding. Ik maak gebruik van tablatuur en/of notenschrift om je op heldere wijze te voorzien van lesmateriaal. Daarnaast maak ik (korte) filmpjes (met jouw mobiel) van hetgeen je aan het leren bent. Ik zoek altijd naar de uitdaging om een les te geven die je ervaart als niet te eenvoudig maar ook niet te moeilijk. Mijn doel is je te stimuleren, enthousiast te maken en je de juiste basis of uitbreiding daarvan te geven. Wanneer jij daar blij van wordt, is mijn missie geslaagd.

Zelf kom ik uit een zeer muzikale familie. Mijn vader speelt gitaar en mijn moeder de accordeon. Van mijn moeders kant heb ik invloeden uit de gipsy muziek. Neven en nichten van haar behoren tot het Malando orkest. Muziek was dus al op jonge leeftijd iets dat er bij hoorde voor mij. Naast veel optredens in het land maar ook daar buiten (Mallorca, Frankrijk, Spanje) heb ik ook optredens gedaan met Van Morrison, BB king en Maceo Parker. Muziek vind ik zo iets moois. Het brengt mensen bij elkaar en je kunt er de hele wereld mee over. Muziek is een universele taal die iedere muzikant over de hele wereld spreekt. Momenteel treed ik veel op als solist en met mijn driemans formatie (elektrisch gitaar/zang, contrabas en akoestisch gitaar/zang). Daarnaast treed ik ook regelmatig op met mijn band (ikzelf, bas en drums).

Ik hoop je snel te ontmoeten in de school.

De Gitaar Leraren

 

Ed Dyck

Hans Beijnes

 

Florian Hierdeis

Patrick Doeven

Erik Sinnige gitaarleraar

Erik Sinnige

Jeffry Mulyadi

Jeroen Kleij

Pytrik Rot

Mathijs van der Voorn

Michael Seraus